ABC om Nordic Chic Kalkmaling og voks

Opprettet den

ABC om Nordic Chic Kalkmaling og voks

Alle våre produkter er miljøvennlig, VOC fri, barnevennlige, ikke helseskadelig og luktsvake i høyeste kvalitet. Nordic Chic malingen fester på ALLE overflater uten pussing og andre forbehandlinger og sitter godt. I utgangspunktet er denne laget som møbelmaling. Men mange bruker den også på vegg, tekstil, fliser og alle typer gulv.

 

OBS: Kalkmalingens eneste fiende er olje/fett/silikon! Er møbelet oljet? Vask det nøye med kraftvask og bruk sperregrunn før du maler. Olje vil nemlig blø gjennom malingen. Mange har også god effekt av å bruke to strøk lakk etter kraftvask i stedet for sperregrunn.

Farger: Alle fargene kan blandes med hverandre hvis du ønsker det. Husk da å alltid ha den lyseste som base og tilsette den mørkeste litt og litt. Ellers må du kanskje blande veldig store mengder for å få ønsket farge J

 

Er malingen tykk? Rør GODT. Jo varmere i rommet jo løsere blir den. OBS! Den tåler ikke frost!

 

Tips: Ha litt av malingen over i en isboks eller et gammelt syltetøyglass for eksempel. Så kan du ha i litt og litt vann til du får den beste konsistensen for deg.

 

Husk: Aldri ha vann rett i boksen. Tenk om du får tatt for mye vann i….

Og jo mer vann, jo flere strøk….

 

Skal du bygge mønster med malingen?

Gamle slitte, grove pensler gir kuul effekt! Er malingen for løs? Sett den litt i kjøleskapet J

 

Vi forsegler malte flaterJ

Når malingen har tørket, anbefaler vi å smøre på voks eller lakk for beskyttelse. Dette er for å beskytte det som er malt og gjøre det mulig å rengjøre og tåle røffere bruk. Om du bruker voks eller lakk er en smakssak. Men voksen kan du ”buffe” eller polere med ei tørr bomullsfille dersom du vil ha blankt resultat. Ellers er voksen matt som malingen. Den løfter fargen en nyanse og gjør resultatet veldig lekkert. Dersom du maler flater som skal tåle mye vask, være i våtrom eller utendørs bruk, så anbefaler vi å avslutte med vår lakk J Vi har både matt og blank lakk dersom du ønsker at resultatet skal være blankt.

 

Ønsker du glatt resultat?

Bruk gode pensler for glatt resultat. Litt vann på penselen, eller i malingen hjelper. Du vil merke hvor mye lettere penselen sklir når den er våt. Selv om malingen ser lysere ut der hvor du har på vann, så blir det ikke fargeforskjell når det tørker. Vi har knallgode pensler fra Nordic Chic

For større flater med glatt resultat er det aller beste skumgummirulle.

 

Skal du male tekstil?

Her er det lurt å ha god tid! Det er herlig å ha muligheten til å fornye gamle møbler i tekstil uten å måtte trekke om. Men dette er vanligvis ikke fort gjort selv om det ikke er vanskelig heller.

Husk: Vann malingen GODT ut. Ca 50 % maling og resten vann. Rør veldig godt og med jevne mellomrom. Mal tekstilen et tynt strøk. La tørke til neste dag og børst gjerne tekstilen med en litt stiv kost eller sandpapir før du tar neste strøk. Dette for å unngå at tekstilen blir stivere enn nødvendig.

Gjenta prosessen helt til du har fått ønsket farge.

- Avslutt med to til tre tynne lag med clear wax med 24 timer herdetid mellom lagene. Smør voksen på med pensel eller bomullsfille. Voksen gjør malingen mer slitesterk, vannavstøtende og løfter fargen en nyanse. La møbelet alltid herde i minst 24 timer før du tar det i bruk.

Vær obs på at myke puter/seter som skal sittes på kan krakelere. Men det kan også bli veldig stilig.

- Vær obs på at tekstiler som cordfløyel og velur er meget sugende tekstiler med hårete fibre som må males mange strøk før man har mettet stoffet. Vær tålmodig og ha nok maling tilgjengelig.

Når tekstilen er ferdig malt og vokset vil den føles liknende lær å kjenne på.

 

Skal du bruke mørk voks?

Bruk aldri mørk voks rett på malingen uten å ha på lys voks først. Fordi voksen trekker seg inn i malingen og vil ikke bli mulig å få av igjen dersom du har på for mye.

Har du lys voks under, så kan du ha på den mørke voksen i tykt lag der den skal være. Blir det for mørkt, kan du bruke den lyse voksen som ”såpe” og ”vaske” den av igjen der det ble for mye.

 

Lykke til med dine maleprosjekter.


Kommentar(er) 1

  • Kristin
    Kristin

    Jeg lurer på om 700ml holder til en trekommode og 2 litt store tre stoler?

    Svar

Skriv kommentaren din