Dekorer dine egne kubbelys

Har du lyst til å dekorere dine egne kubbelys ?
Tiden er inne for å brenne lys, og er også ypperlige julegaver. Du kan dekorere de med de motivene du vil, og det er mye å velge i.

Siden jeg ikke hadde noe printer som virket for øyeblikket, eller silkepapir, kjøpte jeg noen servietter og kubbelys. Det er mye å velge i, både når det gjelder størrelser og kvalitet på lys. Utallig utvalg av servietter er det også, og kanskje har du noen allerede du liker godt i en skuff eller sammen med julepynten. Jeg har brukt servietter fra Nille.

lys-1

Man trenger en varmekilde for å få festet serviettene på kubbelysene, og man kan bruke strykejern og hårføner…. men siden jeg ikke hadde hårføner, tenkte jeg at det kanskje kunne gå med en krølltang som aldri ble brukt…… vi fikk i alle fall testet det.

Det som kanskje var det vanskeligste, var å dele opp serviettene. De ligger i 3 lag – tro det eller ei – så det er bare å ikke gi seg.

Man benytter bare den øverste delen med bildet på. Hvis servietten er for stor til kubbelyset, klipper man til slik at det passer, og legger bildet fint over kubbelyset. Jeg var så ivrig akkurat her, så jeg glemte å se om bildet lå riktig vei, så det endte opp med et lys med bildet opp-ned.

Pass på at det ikke blir noen luftlommer eller at det ligger skjevt. Når man først har begynt å stryke, så får man ikke flyttet på servietten. Begynn å stryke med lett hånd fra den ene kanten og jobb deg gjennom hele motivet. Vær oppmerksom på at du må ha strykejernet på den laveste temperaturen.

Vi fikk prøvd krølltangen og den likte datteren min best. Den var ikke så tung og like varm som strykejernet, så det er å anbefale hvis barn skal være med. Det tok litt lenger tid å feste bildet, men ble veldig fint.

Når man stryker på bildet, så smeltet lyset og trekker seg igjennom servietten. Bildet blir derfor «en del» av lyset, så hvis man kjenner over lyset når man er ferdig, kjenner man bare den klatte overflaten som på et vanlig kubbelys.

Til slutt bør man pensle et tynt lag med myk pensel med flammehemmer. Dette kan man blant annet få kjøpt hos http://www.hobbykunst-norge.no

Papir som kan brukes ved printing av bilder, er transparent papir. Dette får man kjøpt på Staples eller prøv hobby-butikker.

Forslag til bilder som kan printes ut, kan du finne her:  http://magicmoonlightfreeimages.blogspot.no/

Vi ble fornøyd med resultatet på våre første kubbelys, og flere skal det bli !

lys-0

Lykke til !  hjerte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s